Over Utrecht Made

Utrecht Made is hét makersnetwerk van Utrecht en fungeert als platform voor Utrechtse makers en hun producten. Onze missie is de lokale maakcultuur onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Wij zetten de maker centraal en vieren het ambacht. Of het nu gaat om traditioneel handwerk of digitale producten. De initiatieven, producten en bedrijven die door Utrecht Made getoond worden zorgen ervoor dat we trots kunnen zijn op de stad.

Wat ons betreft gaan ambachtelijkheid, goede smaak en kwaliteit altijd hand in hand. De makers van Utrecht Made staan voor ondernemerschap. Ze ontwikkelen onderscheidende producten met commerciële potentie. Utrecht Made biedt een platform voor vernieuwende producten of juist initiatieven die leunen op historisch besef. Soms zelfs beide!

We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Lokale makers zijn vaak (on)bewust bezig met hun ecologische voetafdruk. De makers die wij tonen zijn geen eendagsvliegen. Ze maken blijvend impact en zorgen daarom dat ze bestaansrecht hebben. Door middel van onze webshop wil Utrecht Made de zichtbaarheid van Utrechtse makers en hun producten vergroten en het kopen van lokale producten stimuleren. Wanneer je hier een product aanschaft, steun je kleine ondernemers!

“Utrecht heeft een rijke historie als het gaat om ambachtelijk gemaakte producten. Vockingworst, Bergmans Botersprits, Nijntje, Pastoe , Staffhorst Jenever en de Oude Gracht Kaas zijn daar mooie voorbeelden van. Ook ben ik erg gecharmeerd van de groeiende groep (jonge) makers die de afgelopen jaren nieuwe Utrechtse producten op de markt hebben gezet. Chocolade, bier, koffie, kleding, cosmetica, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier in Utrecht gemaakt. Ik ben enorm trots op alle makers die onze stad herbergt. Utrecht Made biedt ze een platform: ga zo door!”

- Oud-burgemeester Jan van Zanen van Utrecht -


Hessel de Lange – eigenaar en voorzitter Stichting Utrecht Made
Sinds januari 2022 de nieuwe eigenaar van Utrecht Made. Met een grote interesse voor lokale, ambachtelijke en duurzame vormen van productie bouwt hij verder aan de Utrechtse maakcultuur. Vanuit zijn eerdere betrokkenheid bij de Utrechtse Euro hoopt hij de komende jaren een veelzijdige bijdrage te kunnen leveren aan een mooier en gezonder Utrecht waar gemeenschappelijkheid en samenwerking voorop staan

Vragen, opmerkingen, suggesties, complimenten? Neem contact met ons op!

Adres: Oudegracht 42, 3511 AR, Utrecht
KvK: 83941614