"Bij Nordkapp Coffee doen ze niets liever dan toffe, mooie koffie inkopen en branden. Ze worden enthousiast van bijzondere koffies maar halen ook veel voldoening uit een goede basisblend voor de dagelijkse kop koffie.”

In 2015 richtte Jasper Overdevest Nordkapp Coffee op. Hij brandt nog steeds alle koffie zelf op zijn Giesen W6 koffiebrander. Onder de branderij vindt je daarnaast hun toffe espressobar. Je kan er terecht voor de lekkerste koffie, homemade pastries en ander lokaal lekkers en moois. Uiteraard kan je er ook terecht voor een zakje verse koffie of je belangrijkste koffie tools.

Nordkapp Coffee is een Utrechtse koffiebranderij die specialty coffee graag laagdrempelig maakt. Helemaal lokaal is niet mogelijk, aangezien koffie niet groeit in Nederland. Daarom is het voor hen belangrijk om via handelaren te kopen die de waardeketen zo transparant mogelijk maken. In hun ideale wereld krijgen alle koffieboeren een eerlijke prijs, gebaseerd op de kosten die ze moeten maken en de kwaliteit van de koffie. In Utrecht branden Jasper en Rachelle wekelijks koffie. Ze streven naar een volle, ontwikkelde koffie met voldoende  herkenbare oorsprong-smaak. De smaak van een kop koffie wordt bepaald door veel factoren. Hun afnemers ondersteunen ze  met de juiste machines en trainingen zodat elk kopje Nordkapp koffie goed gezet wordt! Ze komen de koffie wekelijks persoonlijk bij hun afnemers langs brengen met de bakfiets. Een mooie kans om gelijk even bij te praten, mee te kijken naar de afstelling van de machine of om andere koffievragen te beantwoorden. Ze zijn trots op hun afnemers. Samen zorgen ze ervoor dat steeds meer mensen in Utrecht en omgeving kunnen genieten van een heerlijke kop koffie.

Enthousiast over de producten van Nordkapp Coffee? Je vind ze hier!


Terug naar het makersoverzicht? Klik hier.

Maker: Nordkapp Coffee